2011. június 16., csütörtök

Ribizke


Fanyar ízű bogyós gyümölcs. Négyszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Hideg technológiával készíthető belőle szörp, és gyümölcsbor készítésre is kiválóan alkalmas, így nem veszti el magas C-vitamin tartalmát. Emellett készíthetünk belőle lekvárt, különféle édességeket.
Magas pektintartalmú gyümölcs, jó lekvár alapanyag, alacsonyabb pektintartalmú gyümölcsökből készülő híg lekvár természetes módon sűríthető vele.
Amire vásárláskor ügyelni kell: ép, feszes szemű legyen a ribizli.

2 megjegyzés:

  1. Én szeretem, készítek belőle szörpöt is és lekvárt is, fagyasztóba is szoktam tenni, tavaly semmit, az idén épp mutatóba termett.

    VálaszTörlés
  2. Jaj igen bizony , gyerekkorom gyümölcse !!! szüleim mindig is készitettek szörpöt is meg bort is belöle !!!

    VálaszTörlés